1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Stedentrip naar Valencia vanaf Airport Weeze

Stedentrip Valencia

De derde stad van Spanje, Valencia, is een echte aanrader! Onlangs had ik het genoegen deze prachtige stad te bezoeken, en ik moet zeggen, het was een ervaring die ik nooit zal vergeten. 

Dit heeft ook te maken met de kleine en moderne airport in Weeze. Parkeren op Airport Weeze is goedkoop en alles voelt zeer efficiënt. 

Valencia, een stad die kunst, cultuur, en culinaire hoogstandjes met elkaar verweeft, heeft op elke hoek wel iets bijzonders te bieden. Je blijft je ogen uitkijken en hebt geen idee dat je al boven de 10.000 stappen zit op je stappenteller. Aan het einde van ochtend 😉

Eten en drinken in Valencia

Een van de meest bijzondere dingen van mijn reis was ongetwijfeld de lokale keuken. Valencia is de geboorteplaats van de paella, maar deze stad heeft zoveel meer te bieden dan alleen dit wereldberoemde rijstgerecht. Van verse zeevruchten tot verrukkelijke tapas, elke maaltijd was een feest voor de zintuigen. 

Kunst en cultuur

De artistieke en culturele scene in Valencia is even divers als fascinerend. Van de gotische pracht van de Kathedraal van Valencia tot de ultramoderne architectuur van de Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap), er is een harmonieuze mix van oud en nieuw. 

Het was ongelooflijk om door de stad te lopen en getuige te zijn van de levendige cultuur die zich uit in de vorm van straatkunst, dansen in een drooggelegde rivier en alle levendige markten.

De oude Turia rivier

Een van de meest unieke kenmerken van Valencia is de Turia-tuinen, een groene oase die zich uitstrekt over de oude rivierbedding van de Turia-rivier. 

Het is nu een adembenemend mooi park waar locals en toeristen genieten van picknicken, sporten, en simpelweg ontspannen in de zon. 

Dit park leidt je naar het futuristische hart van Valencia, waar het Museum van Wetenschappen, een imposante megabioscoop, en nog veel meer te vinden zijn.

Niet alles positief in Valencia

Toch is niet alles goud wat er blinkt. Bij mijn aankomst per trein werd ik geconfronteerd met de minder fraaie kanten van Valencia. 

De aanblik van de zeer kleine sloppenwijken, daklozen en afval langs het spoor was een schril contrast met de schoonheid van de stad. 

Het herinnerde mij eraan dat, net als vele steden, Valencia ook zijn uitdagingen kent. 

Maar zodra je het treinstation binnenstapt, een architectonisch juweel op zich, word je weer herinnerd aan de rijke geschiedenis en cultuur die deze stad te bieden heeft.

Stedentrip Valencia – samenvatting

Valencia is een stad van contrasten. Het is een stad waar elke straathoek, elk gerecht en elk kunstwerk een verhaal vertelt. Mijn reis naar Valencia was meer dan een eenvoudige stedentrip. Het heeft mezelf soms diep geraakt, niet alleen de schoonheid van de stad. Ik weet zeker dat ik op een dag weer zal terugkomen in het adembenemende Valencia.

Gerelateerde blogs

smart

Slimme apparaten voor op reis

De opkomst van slimme technologie In de moderne wereld speelt technologie een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Van smartphones tot slimme thermostaten, deze

Stedentrip Kranenburg

Stedentrip over de grens: Kranenburg

De betovering van Kranenburg Kranenburg is een pittoresk stadje net over de grens in Duitsland. Het staat bekend om zijn historische charme en prachtige landschap.