1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Tips voor een stedentrip in Engeland

Big Ben Engeland

Hoe leuk is het om er even tussenuit te gaan? Ontdek zelf wat de beste tips zijn voor een stedentrip Engeland. Er zijn in Engeland namelijk veel mooie steden te vinden. De vraag is alleen, wat spreekt jou aan? De moeite waard om je daar eens in te verdiepen en dan kun je je eigen reis naar dit mooie land uitstippelen. Drie mooie steden die je echt gezien moet hebben als je naar dit land gaat.

Londen

De stad die je echt gezien moet hebben tijdens je reis naar Engeland is de hoofdstad Londen. Sommige mensen plannen een weekendje Londen, maar eigenlijk is dat veel te kort. Er is hier namelijk zoveel te zien, denk daarbij aan een de Tower Bridge waar je overheen kunt wandelen, een ritje in de London Eye, Buckingham Palace moet je natuurlijk ook bezoeken. Winkelen kun je in deze stad ook heel goed, dus ben jij een echte shopliefhebber, wacht dan niet langer, je weet nu waar je moet zijn. Overigens kun je ook heel goed eten in deze stad, dus een weekje Londen is nog meer een aanrader, zodat je ook alles kunt proeven.  

Manchester

Als je iets heel anders wil dan Londen, dan is Manchester de moeite waard. Het is eigenlijk meer een industriestad, wel wat minder luxe, maar toch wel de moeite waard volgens velen. Allereerst is het slim om naar het belangrijkste plein van de stad te gaan, genaamd Manchester Town Hall en deze vind je op Albert Square. Wat is hier zo leuk aan of waarom moet je het gezien hebben? Je vindt er veel monumenten en standbeelden. Maar je hebt ook een mooi uitgangspunt om de stad te verkennen. Ga je in het weekend, dan heb je geluk. Je kunt dan ook ervaren hoe de markten en festivals hier worden gehouden. Het kan dan gezellig druk zijn, dus ben daar op voorbereid. Een bezoekje brengen aan het stadion van Manchester United hoort erbij. Maar ook winkelen kan hier uitstekend, net als musea bezoeken, lekker een hapje eten en uitgaan, een weekend vol plezier beleef je hier gegarandeerd.

Oxford

Nog een andere stad die je tijdens de stedentrip in Engeland kan bezoeken is Oxford. Dit is echt dé studentenstad en een mooie omgeving om te verkennen met de fiets. Bezoek Oxford Castle, een mooi middeleeuws kasteel en vergeet Radcliffe Camera niet. Beter bekend als de leeszaal van de universiteit met de ronde vorm. Als je een week naar Londen gaat, dan kun je het mooi combineren met Oxford, bijvoorbeeld een dagje naar de stad en winkelen? Er is meer dan genoeg te zien dus vergeet je camera niet om deze mooie momenten vast te leggen.

Bekijk ook de andere blogs over diverse stedentrips in Europa en het Verenigd Koninkrijk op Topstedentrips.nl.

Gerelateerde blogs

Stedentrip Kranenburg

Stedentrip over de grens: Kranenburg

De betovering van Kranenburg Kranenburg is een pittoresk stadje net over de grens in Duitsland. Het staat bekend om zijn historische charme en prachtige landschap.