1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

De mooiste Romeinse bouwwerken in Rome

stedentrip Rome

Rome, de ‘Eeuwige Stad’ in Italië, is doordrenkt van geschiedenis en herbergt enkele van de meest indrukwekkende overblijfselen van het Romeinse Rijk. Hier zijn zes van de mooiste Romeinse bouwwerken in Rome die nog steeds bewondering oogsten tijdens een Rome stedentrip

Het Colosseum

Het Colosseum, ook wel bekend als het Flavisch Amfitheater, is een van de meest iconische symbolen van het oude Rome. Gebouwd in de 1e eeuw na Christus, was het een van de grootste amfitheaters ooit gebouwd, met plaats voor meer dan 50.000 toeschouwers. Hier werden gladiatorengevechten, dierengevechten en andere spectaculaire evenementen gehouden. Ondanks de schade door aardbevingen en plunderingen, blijft het Colosseum een onmiskenbaar symbool van de grootsheid van het oude Rome. Regel wel vooraf uw Colosseum tickets anders zult u teleurgesteld worden bij aankomst.

Het Pantheon

Het Pantheon is een van de best bewaarde Romeinse gebouwen in de wereld en een meesterwerk van architectuur en techniek. Gebouwd in de 2e eeuw na Christus door keizer Hadrianus, diende het oorspronkelijk als een tempel voor alle Romeinse goden. Het meest opvallende kenmerk is de enorme koepel, met een oculus (ronde opening) in het midden, waardoor zonlicht de ruimte binnenstroomt. Het Pantheon in Rome is een symbool van de tijdloze elegantie van Romeinse architectuur.

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum was het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome. Het was ooit het bruisende hart van de stad, gevuld met tempels, basilieken, triomfbogen en openbare gebouwen. Tegenwoordig zijn de ruïnes van het Forum Romanum een fascinerende archeologische site, waar bezoekers kunnen wandelen langs de overblijfselen van een verloren Romeins tijdperk.

De Boog van Constantijn

De Boog van Constantijn is een triomfboog die werd opgericht ter ere van keizer Constantijn de Grote, ter herdenking van zijn overwinning in de Slag bij de Milvische Brug in 312 na Christus. Het is gelegen vlakbij het Colosseum en is versierd met beelden en reliëfs die scènes uit de overwinning van Constantijn afbeelden, evenals eerdere keizers. De Boog van Constantijn is een prachtig voorbeeld van Romeinse triomfarchitectuur.

Het Circus Maximus

Het Circus Maximus was een oud Romeins stadion en racetrack, gelegen in een vallei tussen de Palatijnse en Aventijnse heuvels. Het was ooit de grootste en meest prestigieuze locatie voor wagenrennen en andere publieke evenementen in Rome, met plaats voor meer dan 150.000 toeschouwers. Tegenwoordig zijn de ruïnes van het Circus Maximus een rustige openbare ruimte, waar bezoekers kunnen wandelen en zich kunnen voorstellen hoe het er in de oudheid moet hebben uitgezien.

Het Forum van Trajanus

Het Forum van Trajanus was een van de laatste en grootste van de keizerlijke fora die in het oude Rome werden gebouwd. Het werd aangelegd door keizer Trajanus in de 1e eeuw na Christus en was bedoeld als een monument voor zijn overwinningen in Dacië (het moderne Roemenië). Het forum was gevuld met imposante gebouwen, waaronder de Trajanuszuil, een indrukwekkend monument ter ere van de keizer en zijn militaire campagnes.

Gerelateerde blogs

Helsinki

10 beste stedentrips in Noord-Europa

Noord-Europa is een waar paradijs voor de stedentripper, met een overvloed aan culturele schatten, bruisende stadspleinen en adembenemende architectuur. Of je nu op zoek bent